Ако ги следите најновите вести сигурно знаете дека ZTE се наоѓа во тешка ситуација, откако на американските фирми им било забрането да се снабдуваат поради прекршување на трговското ембарго.

Потоа компанијата беше принудена да ги прекине своите главни операции, што резултираше со значителни загуби. Сега нов извештај од Блумберг се обидува да ги стави овие загуби во поспецифични броеви.

Во извештајот се вели дека ZTE се проценува дека ќе изгуби 3,1 милијарда долари се додека не постигне ноб договор за да може да ги продолжи своите операции

Бројот би можел да порасне поголем ако очекуваниот договор меѓу владата на САД и Кина не дојде толку брзо колку што се очекуваше. ZTE тврди дека е подготвен да се врати на вистинскиот пат во прашање од неколку часа откако договорот е подпишан.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука