Интернет

Apple ги отфрла OpenGL и OpenCL од MacOS

Apple, на WWDC 2018, објави дека со најновото ажурирање на MacOS, нивниот оперативен систем за iMac десктоп-компјутерите и MacBooks, компанијата ги игнорира водечките API-ја...

Кина на состанок со Micron околу зголемените цени за меморија

Тоа сигурно не е вест за ентузијастите дека цените на RAM меморија не се високи, но за среќа, владините агенции и адвокатски фирми ги...

PUBG Corp поднесе тужба против Epic Games

PUBG Corp поднесе тужба против Epic Games за кршење на авторските права, според извештајот на Korea Times. Корејската PUBG Corp ја поднесе судската забрана...

ФИНКИ користи мајнер на својот вебсајт!

Штотуку дознаваме дека Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) користи мајнер на нивниот веб сајт кој  работи и по исклучување на табот на...
177FollowersFollow

ПОПУЛАРНО

НАЈНОВИ