Corsair денес лансираше нова серија SSD под нивниот бренд. MP300 има повеќе буџетска припадност, нуди брзо NVMe решение (што Corsair вели дека е до три пати побрзо од SATA) за релативно ниски цени. Како и другите буџетски NVMe решенија, Corsair MP300 работи на PCIe 2x шина, наместо на 4x повисоки перформанси (што носи поголеми трошоци за контролорите, па оттука и заштеда на цени).

Со тој бас, Corsair цитира брзини на читање до 1600 MB / s, а впишува до 1040 MB / s, што се уште е повеќе од доволно за оптовареноста на главните текови. Користењето на 3D TLC NAND, исто така, помага во заштедата на трошоците и не ги носи истите перформанси и долговечност, како што можеби имаше во неговото основање. Corsair ги продава овие дискови со капацитет од 120, 240, 480 и 960 GB, од 59,99 €, 94,99 €, 154,99 € и 314,99 € .

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука