General Motors објави дека, заедно со дизајнерската компанија Autodesk Inc, создава лесни 3D делови кои ќе им помогне да го исполнат својот амбициозен план за додавање на 20 нови батерии до својата глобална постава до 2023 година.

Печатењето на лесни делови може да сигнализира промена на чекори за индустријата на електични возила, и со тоа поголема продажба на електрични возила. Полесни возила значи подобра ефикасност, што ќе помогне да се смири анксиозност на потрошувачите. Еден пример за технологијата која ја наметнуваат General Motors и Autodesk е тридимензионален држач за седишта. Нормално, ова е составено од осум делови кои бараат голем број одделни добавувачи. Печатената верзија не е само една целосна солидна компонента, туку е 40 проценти полесна и 20 проценти посилна.

Genaral Morots, како и неговиот ривал Ford и други производители како што е General Electric, користеше 3D печатење за да создаде прототипови со години, но вели дека технологијата сега е целосно подготвена. Всушност, според директорот на дизајнот и производството на Genral Morots, Кевин Куин, овие 3D делови би можеле да се појават во мотоспортот за само една година. И во рок од пет години, Genral Morots сака да произведува десетици илјади делови наеднаш.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука