Интел го лансираше Optane 905P SSD во попрактичниот форм-фактор M.2-22110 (110 mm), следејќи го раното мајско лансирање во форм-факторот со додадена картичка (AIC). Овие дискови го користат предностите на PCI-Express 3.0 x4 интерфејсот и NVMe протоколот, и ја користат најновата генерација на 3D X-point меморија на компанијата. Дискот најверојатно доаѓа во капацитет до 480 GB, со брзина на пренос до 2600 MB / s читање, до 2200 MB / s пишуве, и 575k / 550k 4K брзини на случаен пристап. Главна точка тука е издржливост, со 10 DWPD, и 1,6 милиони часа MTBF.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука