Тоа беше само прашање на време пред Интел да дојде до крајот на платформата “Skylake-X” во клиентскиот сегмент, со тоа што својот “Skylake XCC” (extreme core count) 700 mm² чип во клиент-сегмент пакет. Без да се земат имињата на модели, Интел јасно стави до знаење дека лансира нов 28-core / 56-нилски процесор. Компанијата не го специфицираше пакетот на процесорот, а ние сме сомнителни ако е LGA2066 од едноставна причина што Skylake XCC има 6-канален мемориски интерфејс. Сепак, овој процесор е клокнат на 2.70 GHz (номинално), и без откривање на турбо брзината , Intel успеа да го оверклокира до стабилни 5.00 GHz, на која постигна 7.334 nT Cinebench поени. Овој производ ќе излезе во Q4-2018.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука