Android Oreo промоцијата на најновиот фирмвер за постарите Galaxy S7 / S7 Edge ja  достигна Шведска и, најверојатно, ќе почне да се појавува и во другите скандинавски земји.

Ажурирањето зафаќа 1.2GB и го носи Oreo, Samsung Experience 9.0 UX и безбедносниот patch од 1 април.

Ако живеете во Шведска или во другите скандинавски земји, можете да проверите дали ажурирањето има пристигнато на вашиот Galaxy S7 / S7 Edge.

Самсунг се обидуваше да го доведе Oreo на своите постари телефони уште и од порано. Раниот firmware предизвикаше рестартирање и беше прекинат, се додека  грешките не беа исфрлени. Сега се чини дека сè е во ред.

Да се надеваме дека и во наскоро време може да пристигна и на Балканот.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука