Samsung објави производство на нова 32GB DDR4 меморија дизајнирана за лаптопи изградени на 10nm-класа јазол. Новите модули доаѓаат по неколку месеци испорака на десктоп меморија од 10nm класа. Објавувањето денес го покрива формат факторот SoDIMM, меморија дизајнирана за употреба во преносни компјутери каде што потрошувачката на енергија игра поголема улога отколку во десктоп простор.

Новите модули ја дуплираат густината на 20nm-класа меморија воведена во 2014 година, од 8Gbit до 16Gbit. Модулите ја зголемуваат ефикасноста од 11% до 2666Mbps и се до 39 проценти повеќе енергетски ефикасни.

Samsung планира да го таргетира гејмерите со новата меморија од 10nm-класа од 32GB, но ние ги гледаме овие работи добро на мобилните работни станици како Леново P71. На P71 може да работат четири модули, до 128GB DDR4 системска меморија.

“Модулите на Samsung од 32GB DDR4 DRAM ќе им овозможат на гејмерските искуства на лаптопите да бидат посилни и извонредни од кога било досега”, изјави Sewon Chun, постар потпретседател за маркетинг на меморијата на Samsung Electronics. “Ние ќе продолжиме да ги нудиме најнапредните портфолија на DRAM со зголемена брзина и капацитет за сите клучни сегменти од пазарот, вклучувајќи премиум лап-топ компјутери и десктоп-компјутери”.

Samsung не објави детали за цените. Компанијата има агресивно намалени 10nm-класа меморија технологија во последниве неколку месеци. SoDIMM вести ги следат 10nm 16Gbit DDR4 и 16Gbit GDDR5 најавите за графички картички, десктоп и сервер системи.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука