Раните индикации се дека Snapdragon 710 е хит за производители на мобилни телефони, но Qualcomm има повеќе чипови кои сакаат да ги представат. Snapdragon 680 беше забележан на Geekbench, кој ќе биде благодет за идните телефони од средната класа.

Процесорот е наведен како шест јадра, што најверојатно е конфигурација 2 + 4 како што забележавме порано кај Snapdragon 650 и 808. Имајте на ум дека името можеби не е конечно – на пример, S710 првично беше ” 670 “.

Што и да се каже дека ова може да биде послаба верзија на 710. Часовниците на големите јадра – 2,15 GHz – се совпаѓаат со Kryo 260 во S660 и со Kryo 4xx во 710 Snapdragon.

Сепак, резултатите со единечни јадра (1.900) се повисоки од она што го постигна S660 (1.600), што укажува дека ова се новите Kryo јадра од четвртата генерација. Мулти-core перформансите се малку пониски од она што го постигна S660 (има две основни предности), но тоа веројатно придонесува за поголема разлика во програмите за мерење отколку во реалниот живот (каде што задачите ретко нагласуваат повеќе од две јадра во исто време).

Сè на сè, ова изгледа како добро следење на понудите на Qualcomm во средниот ранг на паметни телефони. Патем, тестот беше направен на развојната платформа Qualcomm со 6 GB RAM меморија. Ниту еден мобилен телефон со овој чипсет не е тестиран, но 660 беше прв пат забележан во почетокот на 2017 година, а првите телефони со него беа откриени неколку месеци подоцна.

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука