Spectre Повторно Удира?

0
24

Списанието Heise C’t објави извештај во кој се вели дека има нови Spectre ранливости, моментално познати како “Specter-NG.” Интел одговори на извештајот преку својот блог, наведувајќи дека компанијата тесно соработува со партнери и други чип-производители за ублажување и разбирање на слабостите .

Публикацијата на C’T излезе пред официјалните лица на NDA, нагласувајќи 8 CVE (Common Vulnerability Enumerator) напади на кои им требаат самостојни patch-ови. C’t тврди дека Интел веќе работи на два круга на patch-ови, од кои во мај ќе биде првиот. ARM и Intel се веројатно погодени, а AMD може да биде погоден – AMD е под влијание на некои постоечки Specter напади, но нема некоја конкретна слабост во тековната документација за Specter-NG.

Примарен извор: https://www.heise.de/ct/artikel/Exclusive-Spectre-NG-Multiple-new-Intel-CPU-flaws-revealed-several-serious-4040648.html

Секундарен извор: https://www.anandtech.com/show/12712/spectre-watch-more-spectreclass-vulnerabilities-to-be-announced-soon

ОСТАВИ ОДГОВОР

Внеси го коментарот
Внеси го твоето име тука